GREJANJE GASOM PDF

Prvi početci ALFA-GAS TERM doo datiraju još od godine kada je izrada i montaža kućnih instalacija centralnog grejanja kao i kućnih gasnih. “Energetika” d.o.o. obaveštava svoje korisnike da su zbog pucanja magistralnog toplovoda u Ulici Milice Srećković bez grejanja ostali potrošači iz sledećih ulica. Gasna oprema: Grejanje na gas, plinske peći, sporeti, frizideri, rasveta, plinske boce, liveno posudje, gorionici, alati na gas i plin- Beograd.

Author: Vudojar Nikozuru
Country: Benin
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 9 September 2010
Pages: 83
PDF File Size: 3.83 Mb
ePub File Size: 10.70 Mb
ISBN: 185-4-75835-257-1
Downloads: 78554
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vutilar

Postoje i spremnici za toplu vodu l sa malom TP zrak -freon na sebi. Djordjevic i ostali za Tehnoloski fakultet. Zrenjanin, Srbija Interesujte se Mapa. Rezultat svega je da sinoc pri vanjskoj temperaturi od 8C ja sam dostigao 50 C tople vode sto mi je sasvim dovoljno za grijanje prostorija, a kad minusi budu onda cu sa el grijacima samo vodu dogrijavati. Doslo toplije vreme i odmah niko vise ne razmislja o grejanju Ulozak kamina je sa protokom vode i planiram da ga vezem u instalaciju na sledeci nacin.

Ako imam zimsko sunce od 8 do 15h,i cestu oblacnost koliko bi se isplatila ta investicija i kako se grejati nocu? Resenje nije nemoguce, cak sam cuo da u Kacu ima nesto slicno, jedino ne koristi toplotnu pumpu, nego klasicno dogreva vodu koja prolazi kroz septicku jamu!!

Jedan izmenjivac kojeg imam na njemu je bio namontiran motor od 3kw, njega planiram da stavim za kondezator,ima prikljucke za vodu od 1 col i na njih da prikcim sistem od grejanja. Sto se gradnje topl.

Veleprodaja i maloprodaja opreme za centralno grejanje. Beograd, Srbija Interesujte se Mapa. Kad ste pomenuli hladnjak od automobila setio sam se da imam isparivac koji se koristi u hladnjacama dimenzija x sa prikljuccima od 1 col. Prati sam sa zanimanjem ovu temu.

  GX 500HD PDF

Energetika evac

Normalno imam sve adrese od svih proizvodjaca TP u EU. Mnogo je jednostavnije, jeftinije a preko leta mi je i onako pakao na tavanu. Pitanje za gtp-mann- a: Sto je veca kvadratura to ser vise isplati ova vrsta grejanja.

Moja subjektivna procena je negde do 90 stepeni. Juhorska 1 Beograd, Srbija Tel.: Ono sto mene intrigira u vezi celog problema je mogucnos iskoristenja toplote iz septicke jame kojima smo mi u Novom Knezevcu prebukirani jer nemamo gradsku kanalizaciju. Znash kako, teshko da je zimi na c temperatura zemlje na 10c, malo je prevelika razlika.

Gas-Absorbacions TP- Sam ugradivao, i servisiram. Moze li nekim aluminijumskim “kolektorima” nasao par na otpadu, od starih prozorskih klima oduzeti toplota terajuci ventilatorom vruc vazduh kroz njih i na taj nacin zagrevati neku tecnost i tako dobijenu toplotu, koju bih dalje, nekom toplotnom pumpom, dizao na nekih tak stepeni sto je, pretpostavljam, dovoljno za sistem podnog grejanja Nego javlja se drugi problem neinformisanosti.

Ukoliko je moguca instalacija podnog grejanja u prostor izmedju drvenih greda na kojima lezi sprat resio bi se problem grejanja istog.

Kupio sam solarni kolektor sa vakumskim cevima 2 kvadratna metra sa bojlerom od l EUR sad za leto je super za toplu vodu, ali kako to da iskoristim zimi, za grejanje kuce. To znaci kombinacija TP sa fosilnim grijanjem.

DELTA TERM – Sve za Vas dom – voda,grejanje,kupatilo,gas,sanitarije,klimatizacija

Da li ste koristili strucnu literaturu iz termodinamike,grejanja,klimatizacije i prenosa toplote,da biste napravili toplotnu pumpu ili ste se mahom oslanjali na neka prakticna iskustva i neka znanja stecena u toku rada?

  BORA USLUSOY GITAR METODU PDF

Kako bi grejali prostor na tavanu 30m2 ne znam. Najbolji efekt ima pri temperaturi do C, u kombinaciji sa elektricnim patronom koji se automatski ukljucuje pri temperaturi od C. Ko to nezna ne treba da postavlja ni logorsku vatru, a pogotovu ne grijanje. Usput, sta bi bilo kad bi stapic koristili ispod nekog staklenika, verovatno da bi dobili nesto To je opisano u “Introductory Facts”. Sta vi mislite o tome? Vecina kvalitetni TP ima u svom upravnjacu salter N-R, koji gsaom prebaciva po potrebi.

Recimo u mernoj tehnici. Gejanje meni je jos nesto palo na pamet, dali bi se mozda mogao napraviti kompresor koji bi bio malo vecih dimenzija i radio na principu pumpe za biciklo imam jednu zamisao moram je nacrtati pa okaciti ovde. Posto sam u bivsoj kuci jedan deo bakarne instalacije uradio sam uzecu slobodu da vam dam par saveta. Zato onaj koji ugradjuje TP mora da poznaje TP, kao i uslove u kojim se ugradjuje. Kosina krova- presovana trska 5 cm, tervol 5 cm, daska, alu folija, terpapir, crep.

Gasna oprema | Gasko Prodaja

Oni bi verovatno znali kako da to isprojektuju i naprave. Nase balkanske zemlje nemaju ni jednog poduzetnika koji je pravi profesionalac. Pa dobro ljudi, da malo teoretisemo o DIY octopusa Da li je grwjanje izlazna snaga TP? Da li je to dovoljno podataka ili treba jos?

Normalno rade 20 do 30 godina bez kvara. Stalni razvoj MS TermoPro od osnivanja